недеља, 13 април 2014 02:00

Револуција – Култура насиља

На отварању треће сезоне, емисија Револуција бавила се узроцима насиља међу младим људима, као и могућим решењима како смањити насиље. Гости емисије су били проф. др Зоран Драгишић са Факултета безбедности и Игор Стевановић председник студентско – ученичког удружења „ОРНАС“.

Све веће насиље међу младим људима у Србији, у последњих неколико месеци кулминирало је убиством студента Вука Стоиљковића, после кога је уследило неколико великих протеста у Нишу и у другим градовима Србије.

Говорници су се сложили да је тема комплексна и да није могуће решити експанзију насиља ако се у решавање овог проблема не укључе сви фактори који утичу на социјализацију младог човека. Пре свега ту се мисли на породицу, као на основну ћелију друштва која највише утиче на младог човека, као и на низ других агенса социјализације као што су школа, друштво и медији.

Поред тога председник „ОРНАС-а“ се осврнуо на протесте у Нишу, који су показали да постоје млади и одговорни људи који не желе да буду пасивни посматрачи насиља, већ желе да својим личним примером и активним радом смање насиље.

Информативни тим ОРНАС

13. април 2014.

Последњи пут измењено четвртак, 29 јануар 2015 20:46
Више из ове категорије „ОРНАС“ на РТВ "BELLE AMIE-a" »
Поштоване делегације и чланице УНЕСКО, Обраћамо вам се у име групе српских студената, а поводом разматрања о пријему самопроглашеног Косова* у чланство међународне организације за образовање, науку ...
Студентско - ученичко удружење „ОРНАС", прикључује се акцији коју је до данас подржало преко хиљаду студената. Позививамо студенте са Универзитета у Нишу да се прикључе акцији.
У току данашњег дана представници студентско - ученичког удружења „ОРНАС“ из Ниша и представници „Института за Науку и Уметност“ из Београда, у сали за конференције хотела „Гранд“, потписали су ...
Четири од пет чланова комисије за одбрану мастер рада из педагогије на Филозофском факултету у Нишу, који је доспео у жижу јавности због тврдњи да је плагиран, спустила су слушалицу новинарки Јужних ...
Просто је невероватно колико сличности постоји између страдања српског народа и страдања јерменског ...
У недељама пред почетак нове академске године, поново, по већ добро опробаном рецепту, настају ...
Према Стратегији развоја образовања у Србији до 2020. године, тежи се томе да 70 одсто уписаних ...
Образовање, као појам у најширем смислу свог значења, представља стварање, односно формирање ...

1javnidijalog

Информативни и интеграциони часопис "Споји!"

ОРНАС на Фејсбуку

Посете

50%Serbia 
40%United States 
10%Russian Federation 

Данас: 1
Јуче: 1
Ове недеље: 2
Овог месеца: 3
Прошлог месеца: 15
Укупно: 2497